Yerba Mate Přírodní Citrus

Její vlajka má dva modré pruhy a mezi nimi sluníčko. Hlavní město je Buenos Aires. A nejoblíbenější nápoj se tam pije z kalabasy. Víme? Ano, je to Argentina, domov cesmíny paraguayské, z jejichž listů se připravuje osvěžující a jemný nápoj. Mate s citrusovou příchutí si užijete na pikniku v parku stejně dobře jako doma v obýváku. Vždycky povzbudí!

89,00 Kč
S DPH
Balení: 50g
Počet
Přidat na seznam přání
Skladem

Její vlajka má dva modré pruhy a mezi nimi sluníčko. Hlavní město je Buenos Aires. A nejoblíbenější nápoj se tam pije z kalabasy. Víme? Ano, je to Argentina, domov cesmíny paraguayské, z jejichž listů se připravuje osvěžující a jemný nápoj. Mate s citrusovou příchutí si užijete na pikniku v parku stejně dobře jako doma v obýváku. Vždycky povzbudí!

Složení: Yerba Mate 80%, Citrónová tráva 18%, Přírodní aroma.

Příprava: Teplota 70-80 °C. Doba přípravy 3-5 minut. Množství 1-2 čajové lžičky na 200 ml

Nálev a chuť čaje: Mate přírodní citrus dává zelenožlutý nálev. Jeho vůně je elegantní a přírodně jemná. Chuť můžeme popsat jako svěží, lehce kyselkavou a kouřovitou. Protože jsme k Mate přidali citronovou trávu a přírodní aroma, je nápoj lahodně citrusový.

Původ čaje: Argentina je jihoamerickou zemí, kterou na západě omývá Atlantik. Má bohatou faunu a flóru, což je do jisté míry dáno různorodostí terénu a podnebím. Na severu leží úrodné pampy, na ně navazující roviny pak pozvolna přecházejí do horského masivu And. Klima Argentiny je mírné, území pokrývají lesy, zemědělská půda i oblasti bez rostlinného porostu. Yerba mate je běžně nazývána „indiánským zlatem“. Jde totiž o nápoj, který v Argentině, Chile, Brazílii, Paraguayi a Uruguayi žvýkali spolu s lístky koky domorodí obyvatelé. Cesmína paraguayská (Illex paraguariensis), z jejichž listů se Mate vyrábí, roste obvykle v nadmořské výšce 500-700 metrů. Jde o stálezelený strom milující břehy potoků a stín lesa. V přírodě dorůstá do 20 metrů, má sytě zelené vejčité lístky s vroubkovaným okrajem. Právě ty jsou sklízeny a poměrně složitě zpracovávány. Listy cesmíny se odštipují s celými větvičkami. Pěstitelé je nacpou do pytlů, kde díky přirozené vlhkosti a narušení buněčných struktur zmačkáním začnou fermentovat. Když je proces u konce, je Mate vystaveno krátkému zahřátí. Pak následuje sušení a hrubé mletí. Hmota opět putuje do pytlů, kde 12-24 měsíců vyzrává. Před expedicí se Mate znova mele, třídí a balí.

3340352.00
Komentáře (0)