Yerba Mate Premium pražené

Čím je mandragora pro Asii mandragora, tím je Maté pro Jižní Ameriku. S trochou nadsázky, samozřejmě. Přesto nemůžeme pominout fakt, že si získal označení jako „zelené zlato indiánů“ nebo „čarodějná bylina“. Rituálně se čaj z lístků cesmíny paraguayské popíjí pár tisíc let a v Argentině nenajdete člověka, který by ho alespoň neochutnal. Pomáhá totiž zahnat nejen únavu, ale taky třeba hlad. Vyzkoušejte prémiovou verzi praženého Maté jako skutečný Jihoameričan.

115,00 Kč
S DPH
Balení: 50g
Počet
Přidat na seznam přání
Skladem

Čím je mandragora pro Asii mandragora, tím je Maté pro Jižní Ameriku. S trochou nadsázky, samozřejmě. Přesto nemůžeme pominout fakt, že si získal označení jako „zelené zlato indiánů“ nebo „čarodějná bylina“. Rituálně se čaj z lístků cesmíny paraguayské popíjí pár tisíc let a v Argentině nenajdete člověka, který by ho alespoň neochutnal. Pomáhá totiž zahnat nejen únavu, ale taky třeba hlad. Vyzkoušejte prémiovou verzi praženého Maté jako skutečný Jihoameričan.

Složení: Yerba Mate 100%

Příprava: Teplota 70-80 °C. Doba přípravy 3-5 minut. Množství 1-2 čajové lžičky na 200 ml

Nálev a chuť čaje: Yerba Mate pražené Premium chutná znalcům tohoto nápoje skutečně delikátně. Jeho tmavě hnědý nálev voní po kouři a vyniká zemitostí. Podobné tóny se odrážejí i v chuti. Je potřeba uvést, že ne každému čajomilci chuť Maté napoprvé učaruje. Kdo ho ale konzumuje déle, nachází v něm kromě schopnosti podpořit zdraví také jemné nuance závislé na pořadí nálevu, jeho síle, teplotě a třeba i náladě spolupopíjejících. Na Maté by totiž nikdo neměl být sám.

Původ čaje: Co je ve skutečnosti ono legendami opředené Yerba Maté? Sušené a drcené lístky cesmíny paraguayské (Ilex paraguariensis), jejichž odvar je populární zejména v jihoamerických zemích. Pověst povzbudivého nápoje ovšem dávno překročila hranice kontinentu. Yerba Maté je dnes popíjeno na celém světě, a to v horké i ledové variantě, pražené, ochucené, granulované… Nejvíce účinných látek a maximální chuťový zážitek ale poskytuje samozřejmě Maté v čisté podobě. Proto vozíme od prověřených argentinských farmářů tento prémiový produkt. Je vyroben tradičním postupem, takže obsahuje zdraví prospěšné látky, jako jsou kofein, theobromin, theofilin, vitaminy A, C i řady B a také vápník, mangan, hořčík, železo a další minerály. S jejich přispěním a za působení antioxidantů, na které je Yerba Maté rovněž bohaté, může nápoj přispívat ke komplexnímu zdraví konzumentů, podporovat mírnění únavy, pocitu hladu a aktivovat látkovou přeměnu. Yerba Maté je spojováno s původním indiánským kmenem Guarani. Jeho příslušníci připravovali nápoj z cesmíny k rituálním účelům – ke sjednocení kmenů, při významných návštěvách apod. Maté bývá podáváno v nádobě z vydlabané tykve (kalabasa) a popíjí se slánkou (bombilla). Cesmína paraguayská je stálezelený, asi dvacetimetrový strom vyskytující se v nížinách Brazílie, Argentiny, Chile, Paraguaye i Uruguaye. Je vázána na vodu, takže ji obvykle najdeme kolem potoků a řek, ve stínu vyšších stromů. Tuhé zelené listy se sklízejí i s větvičkami. Nejprve je farmáři nacpou do pytlů a nechávají přirozeně fermentovat. Když uznají, že je proces v potřebné fázi, vystaví úrodu vysoké teplotě a tím ho zastaví. Maté dále suší a melou na hrubé kousky. Ty putují znovu do pytlů, v nichž zrají 12-24 měsíců. Nakonec je potřeba ho upražit, jemně namlít, vytřídit a zabalit.

Návod k tradiční přípravě: Tradičně se Mate připravuje v tzv. kalabase (vysušené tykvové slupce) a pije se horké nebo chlazené pomocí bombilly (kovové slánky). Do kalabasy nasypte 2-3 čajové lžičky lístků a přelijte mírně teplou vodou tak, aby lístky získaly pevnou konzistenci. Po několika minutách zalijte horkou vodou a nechte 3 minuty vyluhovat. Opatrně do kalabasy vsuňte bombillu a osvěžující nápoj můžete pomalu popíjet. Aby se do slánky nedostaly žádné lístky, je na jejím spodním konci malé sítko. Nepřipravujte příliš silný nálev, aby se bombilla neucpala! Tento proces můžete z jedné dávky Mate opakovat až pětkrát. Vylouhujte však vždy maximálně 3 minuty. V případě potřeby použijte k ochucení cukr, citron, pomeranč, rum, koňak nebo mléko.

3340894.00
Komentáře (0)

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: