Anýz celý
Je zlatohnědé ostře špičaté aromatické semínko, bohaté na etérické oleje. Pochází z Egypta a...
Nejprodávanéjší
Je zlatohnědé ostře špičaté aromatické semínko, bohaté na etérické oleje. Pochází z Egypta a...
Je zlatohnědé ostře špičaté aromatické semínko, bohaté na etérické oleje. Pochází z Egypta a...
Je zlatohnědé ostře špičaté aromatické semínko, bohaté na etérické oleje. Pochází z Egypta a...
Nazýván také "hvězdicový anýz" nebo "čínský anýz". Do Evropy se dostal až na počátku 18. století....
Nazýván také "hvězdicový anýz". Do Evropy se dostal až na počátku 18. století. Daleko dříve byl...
Nazýván také "hvězdicový anýz" nebo "čínský anýz". Do Evropy se dostal až na počátku 18. století....
Do evropské kuchyně přišla v 16. století z východní Indie a Íránu. Používá se ke kořenění...
Do evropské kuchyně přišla v 16. století z východní Indie a Íránu. Používá se ke kořenění...
Do evropské kuchyně přišla v 16. století z východní Indie a Íránu. Používá se ke kořenění...
Jako koření ho najdeme v každé domácnosti. Užívá se k úpravě svíčkové, rajské omáčky a smetanové...
Jako koření ho najdeme v každé domácnosti. Užívá se k úpravě svíčkové, rajské omáčky a smetanové...
Jako koření ho najdeme v každé domácnosti. Užívá se k úpravě svíčkové, rajské omáčky a smetanové...
Dvouletá bylina až 1m vysoká, která se pěstuje ve Středomoří od nepaměti. Používá se čerstvá i...
Česnek má dávnou historii v lidské výživě a lze říci, že je to vůbec nejzdravější zelenina. Je...
Česnek má dávnou historii v lidské výživě a lze říci, že je to vůbec nejzdravější zelenina. Je...
Česnek má dávnou historii v lidské výživě a lze říci, že je to vůbec nejzdravější zelenina. Je...
Česnek má dávnou historii v lidské výživě a lze říci, že je to vůbec nejzdravější zelenina. Je...
Česneková pasta nahrazuje česnek čerstvý , při výrobě masných výrobků nebo při vaření .
Koření pod názvem chilli zahrnuje celou škálu papriček od sladkých po extrémně pálivé. Papričky...
Koření pod názvem chilli zahrnuje celou škálu papriček od sladkých po extrémně pálivé. Papričky...
V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré, dá jej do těstovinových omáček a...
Chilli nitě nebo chilli vlasy (angel hair). Jemné vlásky vyrobené z ostrých indických chilli...
Chilli papričky, jsou plody rostlin rodu Capsicum z čeledi lilkovitých. Jako koření se užívají...
Birds eye jsou chilli papričky odrůdy Capsicum frutescens. Původ těchto papriček je v okolí...
Birds eye jsou chilli papričky odrůdy Capsicum frutescens. Původ těchto papriček je v okolí...
Chilli papričky, jsou plody rostlin rodu Capsicum z čeledi lilkovitých. Jako koření se užívají...
Chilli papričky, jsou plody rostlin rodu Capsicum z čeledi lilkovitých.Jako koření se užívají...
Zmínky o cibuli nacházíme v nejdávnější historii. Původ má ve střední Asii a dále ve středozemní...
Zmínky o cibuli nacházíme v nejdávnější historii. Původ má ve střední Asii a dále ve středozemní...
Smaženou cibulku máte vždy po ruce připravenou k okamžitému pouzití na zdobení hotových pokrmů,...
Zmínky o cibuli nacházíme v nejdávnější historii. Původ má ve střední Asii a dále ve středozemní...
Citrónovou kůru používáme v kuchyni hlavně do pečiva, svařeného vína, na ryby, do pomazánek, ale...
Citrónovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst, ale i k masu a to především k rybám,...
Svěží, citronová chuť citronové trávy se hodí do teplého, vlhkého klimatu Vietnamu a Thajska. Tam...
Svěží, citronová chuť citronové trávy se hodí do teplého, vlhkého klimatu Vietnamu a Thajska. Tam...
Estragon dodává pokrmům pikantně trpkou příchuť. Používá se do bylinkových másel, do nádivek, k...
Estragon dodává pokrmům pikantně trpkou příchuť. Používá se do bylinkových másel, do nádivek, k...
Fenykl má sladkou chuť podobající se anýzu. Například pravý selský chléb bez fenyklu si ani...
Selský chléb bez fenyklu si ani neumíme představit: sladce-aromatická semínka dávají tmavému...
Fenykl má sladkou chuť podobající se anýzu. Například pravý selský chléb bez fenyklu si ani...
Galgán je koření jihovýchodní Asie. Má aroma připomínající zázvor a citron, je ale podstatně...
Guarana je ideálním řešením pro lidi žijící ve stresu a spěchu. Uplatnění najde při dlouhodobé...
Je jihoamerická liána, kterou pro své povzbuzující účinky po staletí používali Amazonští Indiáni....
Hořčičné semínko černé, je ostré koření štiplavé chuti. V indické kuchyni se často nejdříve hodí...
V kuchyních se používá celé semeno hořčice při konzervaci zeleniny - zelí, červené řepy, okurek,...
V kuchyních se používá celé semeno hořčice při konzervaci zeleniny - zelí, červené řepy, okurek,...
Sušené plody se používají jako koření. Hřebíček jako koření podporuje chuť k jídlu, pomáhá při...
Sušené plody se používají jako koření. Hřebíček jako koření podporuje chuť k jídlu, pomáhá při...
Sušené plody se používají jako koření. Hřebíček jako koření podporuje chuť k jídlu, pomáhá při...
Sušené plody se používají jako koření. Hřebíček jako koření podporuje chuť k jídlu, pomáhá při...
Jalovec obecný je stále zelenou jehličnatou dřevinou vyskytující se ve tvaru stromu nebo...
Jalovec obecný je stále zelenou jehličnatou dřevinou vyskytující se ve tvaru stromu nebo...
Jalovec obecný je stále zelenou jehličnatou dřevinou vyskytující se ve tvaru stromu nebo...
Kardamom je něco pro luxusní bytosti. Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením....
Kardamom je rákosovitou vytrvalou rostlinou, dorůstající do výšky až 1,5 m. Malá kulatá semena...
Černý kardamom (Amomum subulatum) je známý i jako hnědý, dlouhý nebo Nepálský kardamom z čeledi...
Kardamom je něco pro luxusní bytosti. Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením....
Kardamom je rákosovitou vytrvalou rostlinou, dorůstající do výšky až 1,5 m. Malá kulatá semena...
Kerblík je v západní a střední evropě oblíbenou a ve francouzské kuchyni nepostradatelnou...
Kmín kořenný celý je naše dvouletá rostlina, která roste i planě a ve velkém se u nás pěstuje...