Fenykl celý - 50g
Fenykl má sladkou chuť podobající se anýzu. Například pravý selský chléb bez fenyklu si ani...
Agar je želírující látka bez pachu nebo se slabým charakteristickým pachem. Práškový agar je barvy bílé, žlutavě bílé až světle žluté. Agar je nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě.
Agar je želírující látka bez pachu nebo se slabým charakteristickým pachem. Práškový agar je barvy bílé, žlutavě bílé až světle žluté. Agar je nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě. Číslo za názvem Agar Agar označuje pevnost gelu v g/cm2 při dávkování 1,5 %. Čím je číslo vyšší, tím se snižuje dávkování, až na polovinu.
Používá se jako želírující látka (E406) při výrobě ovocných dortů a dezertů, v gastronomii při přípravě aspiků. Zrnitost: 60 mesh.
Dávkování 2g - 10g na litr vody dle a požadované pevnosti výrobku.
Použití: Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu na 3-5 minut. Vznikne pěna. Po jejím částečném opadnutí odstavíme
Přidáme množství cukru dle zvyklostí (doporučené 200-250g na litr)
Při chladnutí (cca 50-60°C)přidáme přípravek k okyselení (doporučená kyselina citrónová 3g na kg gelu)
Agar zpracujeme dle technologických postupů
POZOR : v kyselém prostředí Agar degraduje a rozpadá se. Lze mírně okyselit chladnoucí gel.
Vaše hodnocení nelze odeslat
Nahlásit komentář
Zpráva odeslána
Váš podnět nelze odeslat
Napište svůj názor
Zkontrolovat před odesláním
Vaši recenzi nelze odeslat
Fenykl má sladkou chuť podobající se anýzu. Například pravý selský chléb bez fenyklu si ani...
Obalovací směs podobná strouhance vytváří výtečnou křupavou krustu a používá se zejména k obalení...
Petrželová nať slouží jako zelené koření a ozdoba pokrmů. Rozeznáváme petržel s listem hladkým...
Kandované červené třešně jsou kalibrované, odstopkované a vypeckované třešně vyrobené procesem...
ARKOMYL K je označení pro jemný kukuřičný škrob. Ideální pro přípravu moučníků a dezertů, k...
Kandované višně jsou kalibrované, odstopkované a vypeckované višně vyrobené procesem pomalého...
Tymián je kořeníí, tvořené sušenými větévkami s listy a květy, nebo odrhnutými listy tymiánu...
Mochi s příchutí broskve. Mochi jsou oblíbené japonské bochánky z lepivého rýžového těsta a...