Belgická bílá čokoláda (pecky) - 100g
Kvalitní, bílá belgická čokoláda pro univerzální použití. Vynikající na výrobu pralinek, vhodná...
Zmínky o cibuli nacházíme v nejdávnější historii. Původ má ve střední Asii a dále ve středozemní oblasti. Je to základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek.
Tato prastará zelenina má původ ve Střední Asii a dále ve Středozemí, cibule zvaná sečka pochází z Číny a cibule šalotka je z habešské oblasti. Cibulové zeleniny se pěstují po celém světě, také hodně v Nizozemí, Polsku, Egyptě, Španělsku. Naše česká cibule také nemá špatný zvuk ve světovém obchodě. Cibule je zelenina, koření i lék. Je velmi zdravá, zvláště je-li požívána syrová. Cibule je velice používanou a rozšířenou zeleninou. Bez ní se neobejde žádná kuchyně. Obsahuje cenné silice nazývané fytoncidy, které působí proti bakteriím, plísním a virům. Látky obsažené v cibuli dále napomáhají pravidelnému trávení, regulují složení střevní mikroflóry, zvyšují chuť k jídlu, podporují činnost štítné žlázy, ledvin, krevní oběh a látkovou výměnu. Dále obsahuje karoten, vitamíny komplexu B, E a vitamín C, kterého je nejvíce obsaženo v cibulové nati. Cibuli můžeme připravovat všemi kuchařskými technikami (dušením,vařením, hlubokým smažením při 180°C, pražením a pečením při 200-220°C). Je základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel (gulášů), polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek. Téměř každý recept na masité a zeleninové jídlo začíná slovy: ". . . na pánvi v rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibulku . . .".
Nutriční hodnoty na 100g: Energetická hodnota 2 410kJ/574kcal, tuky 44g z toho nasycené mastné kyseliny 20g, sacharidy 40g z toho cukry 8g, bílkoviny 6g, sůl 1,3g.
Vaše hodnocení nelze odeslat
Nahlásit komentář
Zpráva odeslána
Váš podnět nelze odeslat
Napište svůj názor
Zkontrolovat před odesláním
Vaši recenzi nelze odeslat
Kvalitní, bílá belgická čokoláda pro univerzální použití. Vynikající na výrobu pralinek, vhodná...
Česneková pasta nahrazuje česnek čerstvý , při výrobě masných výrobků nebo při vaření . Obsah...
Zelený pepř se sklízí když jsou bobule zelené (nedozrálé). Na rozdíl od pepře černého není...
Obalovací směs podobná strouhance vytváří výtečnou křupavou krustu a používá se zejména k obalení...
Kmín kořenný celý je naše dvouletá rostlina, která roste i planě a ve velkém se u nás pěstuje...
Hrubozrnná mořská sůl ze středozemního moře, zvláště vhodná do mlýnků na sůl. V průběhu procesu...
Svěží, citronová chuť citronové trávy se hodí do teplého, vlhkého klimatu Vietnamu a Thajska. Tam...
Luxusní surová marcipánová hmota s podílem 52% mandlí bez sorbitolu. Univerzální použití v...