Cibule plátky - 100g Zobrazit větší

Cibule plátky - 100g

1040079.10

Nové

Zmínky o cibuli nacházíme v nejdávnější historii. Původ má ve střední  Asii a dále ve středozemní oblasti.  Je to základní kořenící součástí při  přípravě masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček,  dušených zelenin, různých paštik a pomazánek.

Více informací

49,00 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Tato prastará zelenina má původ ve Střední Asii a dále ve Středozemí, cibule zvaná sečka pochází z Číny a cibule šalotka je z habešské oblasti. Cibulové zeleniny se pěstují po celém světě, také hodně v Nizozemí, Polsku, Egyptě, Španělsku. Naše česká cibule také nemá špatný zvuk ve světovém obchodě. Cibule je zelenina, koření i lék. Je velmi zdravá, zvláště je-li požívána syrová. Cibule je velice používanou a rozšířenou zeleninou. Bez ní se neobejde žádná kuchyně. Obsahuje cenné silice nazývané fytoncidy, které působí proti bakteriím, plísním a virům. Látky obsažené v cibuli dále napomáhají pravidelnému trávení, regulují složení střevní mikroflóry, zvyšují chuť k jídlu, podporují činnost štítné žlázy, ledvin, krevní oběh a látkovou výměnu. Dále obsahuje karoten, vitamíny komplexu B, E a vitamín C, kterého je nejvíce obsaženo v cibulové nati. Cibuli můžeme připravovat všemi kuchařskými technikami (dušením,vařením, hlubokým smažením při 180°C, pražením a pečením při 200-220°C). Je základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel (gulášů), polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek. Téměř každý recept na masité a zeleninové jídlo začíná slovy: ". . . na pánvi v rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibulku . . .".

Nutriční hodnoty na 100g: Energetická hodnota 2 410kJ/574kcal, tuky 44g z toho nasycené mastné kyseliny 20g, sacharidy 40g  z toho cukry 8g, bílkoviny 6g, sůl 1,3g.

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Cibule plátky - 100g

Cibule plátky - 100g

Zmínky o cibuli nacházíme v nejdávnější historii. Původ má ve střední  Asii a dále ve středozemní oblasti.  Je to základní kořenící součástí při  přípravě masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček,  dušených zelenin, různých paštik a pomazánek.