Hřebíček celý BIO - 35g Zobrazit větší

Hřebíček celý BIO - 35g

Nové

Sušené plody se používají jako koření. Hřebíček jako koření podporuje chuť k jídlu, pomáhá při trávení. Nejvíce se používá v Indonésii. V Indii je pravidelnou součástí karí koření, je oblíbený v Anglii a Americe.

Více informací

45,00 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

je usušené nerozvité květné poupě stále zeleného tropického stromu hřebíčkovce, vysokého 10-20 m. Kvete dvakrát do roka a pupeny se sklízejí ze stromů stáří 6 až 12 let. Je původem z ostrova Moluky patřící Indonésii. Dnes se pěstuje se v řadě dalších zemí jako je: Čína, Indie, Madagaskar, Zanzibar, Moluky, Indie, Srí Lanka a Guinei. Sušené plody se používají jako koření, nebo se zavařují do cukru, ale dělá se to jen místně. Kvalitní hřebíček má být tmavohnědý, se světlejším poupátkem a nesmí mít černou barvu. Hřebíček jako koření podporuje chuť k jídlu, pomáhá při trávení. Nejvíce se používá v Indonésii. V Indii je pravidelnou součástí karíkoření, je oblíbený v Anglii a Americe. Hřebíček se používá při speciální úpravě masa v uzenářství, v likérnictví při nakládání. Používá se do likérů, vín, ovocných šťáv a kompotů, masitých jídel i příkrmů zeleniny a hub, do omáček a kečupů, při nakládání av menším množství i do vývarů. Mletý (těsně před použitím) hřebíček se přidává do perníkových těst, různých specialit a je chutný i ve švestkovém koláči, ale dávkujem ho vždy opatrně. V Indonésii jsou oblíbené i hřebíčkové cigarety.

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Hřebíček celý BIO - 35g

Hřebíček celý BIO - 35g

Sušené plody se používají jako koření. Hřebíček jako koření podporuje chuť k jídlu, pomáhá při trávení. Nejvíce se používá v Indonésii. V Indii je pravidelnou součástí karí koření, je oblíbený v Anglii a Americe.