Pražená káva, lahodná kombinace smetanové čokolády a kokosu. K...
Pražená zrnková káva s příchutí třešňového likéru a čokolády
Káva s lahodnou chutí višní máčených v čokoládě.
Pražená mletá káva aromatizovaná (100% arabika) s aroma připomínající...
Pražená mletá káva aromatizovaná (100% arabika) s přírodním aroma...
Pražená mletá káva aromatizovaná (100% arabika) bez kofeinu s aroma...
Pražená mletá káva aromatizovaná (100% arabika) s nádechem smetany a...
Pražená mletá káva aromatizovaná (100% arabika) s aroma s nádechem...
Šťáva z aloe je bohatá na vitamíny, minerální látky, aminokyseliny, enzymy a zhruba čtyři sta dalších účinných látek, které pomáhají v léčbě zánětů, bakteriálních a mykotických infekcí, podráždění trávicího ústrojí, snižují hladinu cukru v krvi a ...
Brusinky obsahují speciální látku proantokyanid, která zabraňuje bakteriím usazovat se na sliznicích a výrazně tak snižuje riziko vzniku zánětu močového měchýře a močových cest, výskytu vředů, rakoviny žaludku a dále pak zabraňuje usazování bakterií v dutině ústní. Protože tříslovina obsažená v brusinkách mírní bolesti a silné krvácení, pomáhají při...
Captain Kombucha je delikátní bublinkový nápoj s lahodnou příchutí zázvoru a citrónu, ručně vyráběný na portugalském pobřeží. Každá láhev je vyrobená výhradně z nejkvalitnějších BIO certifikovaných surovin a fermentovaná speciálními Captain Kombucha živými bio -kulturami. Produkt z ekologického zemědělství, použitá voda je filtrovaná reverzní osmózou.
Chia bývala jednou ze základních potravin Aztéků. V posledních letech však kvůli svým unikátním nutričním vlastnostem dobývá i Evropský kontinent. Má mimořádnou hydrofilní schopnost (vázat vodu v množství až 12x větším než je hmotnost semínek) a tím schopnost průběžně doplňovat tekutiny do našeho organismu.
Chia bývala jednou ze základních potravin Aztéků. V posledních letech však kvůli svým unikátním nutričním vlastnostem dobývá i Evropský kontinent. Má mimořádnou hydrofilní schopnost (vázat vodu v množství až 12x větším než je hmotnost semínek) a tím schopnost průběžně doplňovat tekutiny do našeho organismu.
Čiroková mouka je bohatým zdrojem bílkovin a vlákniny a zůstávají v ní zachovány přirozené antioxidanty. Má neutrální chuť, což čirokovou mouku předurčuje k širokému úžití jak na sladké tak na slané pečení. Je také vhodná na pečení chleba a pečiva. Při experimentování s touto moukou by mělo by být použito max. 30% z celkového obsahu mouky.
Černá čočka beluga je zdrojem bílkovin a vlákniny, rychle zasytí, nenadýmá.
Červená čočka je druhem čočky, která se prodává slupky zbavená a která je uvnitř spíše než červená oranžová. Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6.
Patří mezi nejchutnější a nejzdravější druhy čočky díky svojí lahodně oříškové a pepřové chuti. Výborně se hodí do salátů.
Fazole mungo v BIO kvalitě jsou malé fazolky olivově zelené barvy se specifickým aroma. Setkáme se s nimi především v indické a čínské kuchyni. Obsahuje bílkoviny, vitamíny skupiny B a minerální látky, a to především hořčík, vápník a draslík. Lze je konzumovat jako přílohu, ještě lépe je ale přidat je do nejrůznějších rizot, polévek či karbanátků.
V Číně se Goji běžně užívá již po několik tisíciletí, zatímco do Evropy se dostala až v poslední době a o jejich léčivých účincích se doslýcháme teprve nyní.
Guarana je ideálním řešením pro lidi žijící ve stresu a spěchu. Uplatnění najde při dlouhodobé namáhavé práci, sportu, tréninku, studiu, celodenní práci na počítači, při řízení, migrénách, kocovině nebo špatné náladě. Je zdravější alternativou k umělým energetickým nápojům, které mají špatný dopad na naše tělo.
Je jihoamerická liána, kterou pro své povzbuzující účinky po staletí používali Amazonští Indiáni. Užíváme semena které se po usušení praží, jejich chuť je velice hořká až svíravá. Po rozemletí se používají do kapslí a tinktur. Semena obsahují 4-8% kofeinu, stimulanty theobromin a theofylin. Guarana má perfektní povzbuzující a tonizující účinky. Zvyšuje...
Hlíva ustřičná je jedlá houba s všestranným použitím, do polévek, omáček, nakládaná, výborná i uzená, V zemích Jihovýchodní Asie je nejpěstovanějším druhem hub a úspěšně nahrazuje někdy nedostatkové maso.
Konopná semena můžeme jíst buď samotná, nebo je můžeme přidat do jogurtů, cereálií, či využít při pečení. Přibližně 44% hmotnosti semene představují jedlé oleje, které obsahují asi 80% esenciálních mastných kyselin jako například kyseliny linolové, omega-6 a omega-3.
Kumquat je druh citrusu, který připomíná miniaturní pomeranče. Tento plod je 2-4 cm velký a konzumuje se i se svou měkkou slupkou. Tímto se kumquat liší od ostatních citrusů, jeho slupka navíc obsahuje velké množství esenciálních olejů antioxidantů a vlákniny. Nesmíme také zapomenout, že kumquat citrus je bohatým zdrojem vitamínu C.
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého (Curcuma longa), žluté barvy. Původ je v jižní Asii, největším producentem je Indie.
Lněná semínka jsou vyhledávaným zdrojem vlákniny a zejména proteinů (cca 20 g/100 g), proto jsou vyhledávanou potravinou vegetariánů a veganů. Nejvýživnější je konzumace syrových lněných semínek. Dají se použít do pomazánek, kaší, pečiva, cukroví, ale také se přidávají do salátů. Lehkým opražením vynikne jejich chuť a aroma, musíme však počítat s rapidně...
Pravá Maca z vysokých poloh peruánských And. Maca se často používá jako prostředek proti stresu, zvýšení vitality, výdrže, plodnosti, sexuálního zdraví, pomáhá ženám při menstruaci a v menopauze. Má i pozitivní vliv na zlepšení paměti. Maca pomáhá vyrovnat se organismu se zátěží a stresem. Prospívá lidem během rekonvalescence, protože obsahuje velké...
Makadamové ořechy mají až 80% tuku, dále obsahují vitamín E, selen, vápník, železo a fosfor. Mají však doslova závratnou energetickou hodnotu, 3000kJ na 100 g! Jejich konzumací si však zlepšujeme paměť a soustředěnost. Ořechy působí také jako skvělé antioxidanty a zabraňují poškozování buněčných membrán.
Je vhodná nejen k přípravě tradičního nápoje Matcha, ale také jako ingredience při vaření, pečení, přípravu koktejlů, či smoothie. Vůně čaje připomíná čerstvě posečenou louku, chuť se nese v tónu vyzrálých vlašských ořechů a je plná, výrazná a dlouhotrvající.
Práškový zelený čaj z jihokorejského ostrova Jeju. Lístky pro výrobu tohoto čaje se lehce stíní. Sklizeň probíhá výhradně na jaře. Barva nálevu je smaragdově zelená. Chuť čaje je vytříbená a bohatá stejně jako jeho vůně. Může připomínat mladý, lehce nasládlý hrášek.
Pro svoji výraznou sladkost je tou pravou volbou nejen pro ty, kdo s čajem Matcha chtějí právě začít, ale i pro ostatní čajové nadšence. Ve vůni i chuti čajového nálevu dominuje výrazná sladkost mladého hrášku a čerstvých vlašských oříšků.
Konopný olej je ideální k dochucování těstovin, dipů a salátů. Uplatnění najde i v péči o pokožku, kterou zanechává hydratovanou a působí protizánětlivě.
Quinoa neboli merlík chilský je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která obsahuje vysoké množství kvalitních rostlinných bílkovin. Má jemnou máslovou chuť a lehce křupavou konzistenci.
Quinoa černá je další druh přirozeně bezlepkové pseudoobiloviny. V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Má zajímavou zemitou chuť v kontrastu se sladkou.
Ačkoliv vypadá jako semínko, ve skutečnosti se jedná spíše o obilovinu, která je přirozeně bezlepková. Je velice bohatá na proteiny a obsahuje dokonce 2x více vlákniny než ostatní běžné obiloviny. V kuchyni je quinoa vyslovený poklad! Skvěle se hodí jako samostatná příloha například místo rýže. Můžete si ji udělat na sladko i naslano. Překvapivě obě dvě...