Plantation Original Dark Rum z Barbadosu je prémiová řada rumů...
Jedná se o pětiletý blend rumu z Barbadosu, který prošel zráním ve dvou...
Jameson má velmi lehké a příjemné aroma, s trochou vody se uvolňuje vůně...
Opravdový rumový klenot, ve kterém se mísí rumy z Barbadosu. Jedná se o...
Opravdový rumový klenot, ve kterém se mísí rumy z Barbadosu. Jedná se o...
Všechna krása a elegance Střední Ameriky je zachycena ve svěžím blendu...
Tímto rumem začíná řada vyzrálých ročníkových rumů Añejos Reserva. Je to...
Tohoto lehkého (vyzrálého rumu) docílil maestro ronero kupáží. Smísil...
Jemná, sladká a komplexní....
Arborio je odrůda rýže, jejíž velká a perlovitá zrna uvolňují během vaření velké množství škrobu, což zajišťuje vynikající promíchání ingrediencí. Široce se pěstuje v údolí Pádu a je to skvělá klasika italské kuchyně.
Rýže Carnaroli je vysoce kvalitní rýže. Výjimečná kompaktnost velkých a dlouhých zrn s malým středovým bílým jádrem (známým jako „perla“) v kombinaci s vynikající rovnováhou mezi vazbou kapaliny a nízkým uvolňováním škrobu z ní činí „krále italské rýže“.
Riso Vignola Originario na sushi & maki je perfektní odrůda pro přípravu tradičních receptur japonské kuchyně. Rýže se díky kvalitnímu zpracování vyznačuje perleťovým a krystalickým vzhledem, bez nečistot.
Basmati je druh dlouhozrnné rýže, pěstované na jižních svazích Himálají v Indii a Pákistánu. Rýžová pole leží hlavně v Paňdžábu a jsou zavlažována vodou z tajících ledovců. Uvařená rýže je sypká a má jemnou oříškovou vůni.
Divoká nebo také indiánská rýže je potravina příbuzná rýži. Je proslulá svou oříškovou chutí. Její glykemický index je nižší než u běžné rýže, má rovněž méně tuku. Neobsahuje lepek, je tedy vhodná pro celiaky. Doporučujeme jako přílohu, která se hodí k masu, rybě a nejrůznějším omáčkám. Také vhodná jako základ rizota.
Hnědá jasmínová rýže, které se říká i natural, není, na rozdíl od bílé rýže, broušená až na zrno. Čas její přípravy je asi dvakrát delší než u rýže bílé, ale zachovává si více vitaminů a dalších látek prospěšných organismu.
Vonící rýže vhodná pro velké množství asijských specialit. Jasmínové rýže se vyznačují stejnou kvalitou jako rýže Basmati, rozdíl je především ve vyšší lepivosti Jasmínové rýže.
Jasmínová dlouhozrnná rýže se pěstuje na úpatí hor severovýchodního Thajska v regionu Sian, kde subtropické klima a výjimečné vlastnosti půdy vytváří její jedinečné aroma podobné jasmínovému květu. Její zrníčka jsou krásně dlouhá a mají bronzové zabarvení, rýže je lepkavá, a proto je vhodná pro přípravu hlavně asijských jídel.