Katalog
Nahrávám...
Plantation Original Dark Rum z Barbadosu je prémiová řada rumů...
Jedná se o pětiletý blend rumu z Barbadosu, který prošel zráním ve dvou...
Jameson má velmi lehké a příjemné aroma, s trochou vody se uvolňuje vůně...
Opravdový rumový klenot, ve kterém se mísí rumy z Barbadosu. Jedná se o...
Opravdový rumový klenot, ve kterém se mísí rumy z Barbadosu. Jedná se o...
Všechna krása a elegance Střední Ameriky je zachycena ve svěžím blendu...
Tímto rumem začíná řada vyzrálých ročníkových rumů Añejos Reserva. Je to...
Tohoto lehkého (vyzrálého rumu) docílil maestro ronero kupáží. Smísil...
Podkategorie
Šťáva z aloe je bohatá na vitamíny, minerální látky, aminokyseliny, enzymy a zhruba čtyři sta dalších účinných látek, které pomáhají v léčbě zánětů, bakteriálních a mykotických infekcí, podráždění trávicího ústrojí, snižují hladinu cukru v krvi a ...
Ananas vždy patřil k exotickým lahůdkám, které se podávaly především na tabulích boháčů. Jeho dužnina obsahuje, vitamíny C, B1, B2, betakaroten, organické kyseliny a mnoho důležitých minerálních látek. Jeho zvláštní odvodňovací schopnosti jsou dobře využitelné pro odstranění otoků.
Ananas vždy patřil k exotickým lahůdkám, které se podávaly především na tabulích boháčů. Od dávných časů jej znali také Indiáni, kteří jej nazývali „anasa“ nebo „nanas“. Jeho dužnina obsahuje, vitamíny C, B1, B2, betakaroten, organické kyseliny a mnoho důležitých minerálních látek.
Ananas vždy patřil k exotickým lahůdkám, které se podávaly především na tabulích boháčů. Od dávných časů jej znali také Indiáni, kteří jej nazývali „anasa“ nebo „nanas“. Jeho dužnina obsahuje, vitamíny C, B1, B2, betakaroten, organické kyseliny a mnoho důležitých minerálních látek.
Ananas vždy patřil k exotickým lahůdkám, které se podávaly především na tabulích boháčů. Od dávných časů jej znali také Indiáni, kteří jej nazývali „anasa“ nebo „nanas“. Jeho dužnina obsahuje, vitamíny C, B1, B2, betakaroten, organické kyseliny a mnoho důležitých minerálních látek.
Ananas vždy patřil k exotickým lahůdkám, které se podávaly především na tabulích boháčů. Od dávných časů jej znali také Indiáni, kteří jej nazývali „anasa“ nebo „nanas“. Jeho dužnina obsahuje, vitamíny C, B1, B2, betakaroten, organické kyseliny a mnoho důležitých minerálních látek
Plod borůvky je nedílnou součástí kuchyně, díky obsahu antioxidantů, chranících buňky před degenerací - rakovinou a jejím chuťovým vlastnostem se řadí k našemu nejcenějšímu ovoci.
Chia bývala jednou ze základních potravin Aztéků. V posledních letech však kvůli svým unikátním nutričním vlastnostem dobývá i Evropský kontinent. Má mimořádnou hydrofilní schopnost (vázat vodu v množství až 12x větším než je hmotnost semínek) a tím schopnost průběžně doplňovat tekutiny do našeho organismu.
Datle jsou považovány za ovoce s mírnými afrodiziakálními účinky, jak pro ženy, tak i pro muže. Jsou kvalitním zdrojem rychlé energie, podpoří při těžké práci či sportovním výkonu, ale jsou vhodné také pro těhotné a kojící ženy, protože podporují tvorbu mateřského mléka.
Kešu obsahují rostlinné tuky a velké množství nasycených mastných kyselin, které snižují hladinu cholesterolu v krvi. Jsou jedním z nejbohatších zdrojů hořčíku, jehož nedostatek může způsobovat nejen nervozitu a podrážděnost, ale také křeče a záchvaty. Doporučuje se v případech deprese, slabosti, bolestivé menstruace a slouží i jako prevence infarktových...
Kešu obsahují rostlinné tuky a velké množství nasycených mastných kyselin, které snižují hladinu cholesterolu v krvi. Jsou jedním z nejbohatších zdrojů hořčíku, jehož nedostatek může způsobovat nejen nervozitu a podrážděnost, ale také křeče a záchvaty. Doporučuje se v případech deprese, slabosti, bolestivé menstruace a slouží i jako prevence infarktových...
Kumquat je druh citrusu, který připomíná miniaturní pomeranče. Tento plod je 2-4 cm velký a konzumuje se i se svou měkkou slupkou. Tímto se kumquat liší od ostatních citrusů, jeho slupka navíc obsahuje velké množství esenciálních olejů antioxidantů a vlákniny. Nesmíme také zapomenout, že kumquat citrus je bohatým zdrojem vitamínu C.
S lískovými oříšky se můžeme setkat snad ve všech evropských kuchyních. Často se používají k výrobě čokolád, nejrůznějších oříškových krémů, pomazánek či k přípravě dortů. Je možné je využít na pečení, jako ingredienci do krémů či cukroví. Také se často objevují v müsli. Mají charakteristickou chuť, která je velmi oblíbená.
Lněná semínka jsou vyhledávaným zdrojem vlákniny a zejména proteinů (cca 20 g/100 g), proto jsou vyhledávanou potravinou vegetariánů a veganů. Nejvýživnější je konzumace syrových lněných semínek. Dají se použít do pomazánek, kaší, pečiva, cukroví, ale také se přidávají do salátů. Lehkým opražením vynikne jejich chuť a aroma, musíme však počítat s rapidně...
Makadamové ořechy mají až 80% tuku, dále obsahují vitamín E, selen, vápník, železo a fosfor. Mají však doslova závratnou energetickou hodnotu, 3000kJ na 100 g! Jejich konzumací si však zlepšujeme paměť a soustředěnost. Ořechy působí také jako skvělé antioxidanty a zabraňují poškozování buněčných membrán.
Makadamové ořechy mají až 80% tuku, dále obsahují vitamín E, selen, vápník, železo a fosfor. Mají však doslova závratnou energetickou hodnotu, 3000kJ na 100 g! Jejich konzumací si však zlepšujeme paměť a soustředěnost. Ořechy působí také jako skvělé antioxidanty a zabraňují poškozování buněčných membrán.
Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku. Dále je hořčík potřeba pro správnou činnost srdce a nervové soustavy, proto je konzumace mandlí často doporučována při nejrůznějších psychických poruchách a neurózách.
Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku. Dále je hořčík potřeba pro správnou činnost srdce a nervové soustavy, proto je konzumace mandlí často doporučována při nejrůznějších psychických poruchách a neurózách.
Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku. Dále je hořčík potřeba pro správnou činnost srdce a nervové soustavy, proto je konzumace mandlí často doporučována při nejrůznějších psychických poruchách a neurózách.
Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku. Dále je hořčík potřeba pro správnou činnost srdce a nervové soustavy, proto je konzumace mandlí často doporučována při nejrůznějších psychických poruchách a neurózách.
Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku. Dále je hořčík potřeba pro správnou činnost srdce a nervové soustavy, proto je konzumace mandlí často doporučována při nejrůznějších psychických poruchách a neurózách.
Mandloň patří mezi stromy vynikající svým bohatým květenstvím, které plodí peckovice se zeleným chlupatým povrchem. Uvnitř peckovic najdeme zploštělé semeno s dírkovaným povrchem, které skrývá oblíbená jádra mandlí. Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku.
Mandloň patří mezi stromy vynikající svým bohatým květenstvím, které plodí peckovice se zeleným chlupatým povrchem. Uvnitř peckovic najdeme zploštělé semeno s dírkovaným povrchem, které skrývá oblíbená jádra mandlí. Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku.
Mandloň patří mezi stromy vynikající svým bohatým květenstvím, které plodí peckovice se zeleným chlupatým povrchem. Uvnitř peckovic najdeme zploštělé semeno s dírkovaným povrchem, které skrývá oblíbená jádra mandlí. Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku.
Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení. Používáme hlavně při pečení, do dortů a cukroví, do krémů, desertů, můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko ...
Tento druh melounu je velmi bohatý na vitamíny C, B a provitamín A. Kromě toho obsahuje také polyfenolické antioxidanty, které mají blahodárné účinky na kardiovaskulární systém, pomáhají rozpouštět kyselé soli a brání tak vytváření ledvinových a žlučových kamenů. Dále je tento plod obzvlášť bohatý na enzymy, které pozitivně ovlivňuje naší rovnováhu,...
Tento druh melounu je velmi bohatý na vitamíny C, B a provitamín A. Kromě toho obsahuje také polyfenolické antioxidanty, které mají blahodárné účinky na kardiovaskulární systém, pomáhají rozpouštět kyselé soli a brání tak vytváření ledvinových a žlučových kamenů. Dále je tento plod obzvlášť bohatý na enzymy, které pozitivně ovlivňuje naší rovnováhu,...
Para ořechy vakuum Jsou nejbohatším zdrojem selenu, který pomáhá chránit buňky, povzbuzuje činnost protilátek imunitního systému a dokonce snižuje riziko vzniku rakoviny močového měchýře a prostaty. Dva ořechy nám poskytnou více než denní potřebu selenu.
Pekanové ořechy jsou velmi kvalitní skořápkové plody s bohatou, jemnou, máslovou příchutí, podobné našim vlašským ořechům. Obsahují kromě tuku také až 10 % bílkovin, velké množství vitaminů, draslík, fosfor, vápník a železo!
Na piniové ořechy narazíte jen výjimečně, nejde totiž ani tak o ořechy, ale o semínka borovice. Hodně se užívají do omáček či salátů. Jsou jednou z přísad, kterou je zapotřebí pro výrobu domácího italského pesta. V piniových oříšcích je obsaženo množství bílkovin a polynenasycených mastných kyselin, které jsou důležité při tvorbě nervové tkáně a pomáhají...
Pistácie jsou výborným zdrojem bílkovin, proteinů, sacharidů, uhlohydrátů, vápníku, hořčíku, draslíku, fosforu a železa. Pistácie jsou významnými pomocníky pro ty, kdo trpí anémií způsobenou nedostatkem železa, ale také pomáhají k úpravě krevního tlaku, redukují nadměrné množství LDL cholesterolu v krvi a chrání před vysokým krevním tlakem.
Pistácie jsou výborným zdrojem bílkovin, proteinů, sacharidů, uhlohydrátů, vápníku, hořčíku, draslíku, fosforu a železa. Pistácie jsou významnými pomocníky pro ty, kdo trpí anémií způsobenou nedostatkem železa, ale také pomáhají k úpravě krevního tlaku, redukují nadměrné množství LDL cholesterolu v krvi a chrání před vysokým krevním tlakem.
Kůra zeleného pomela, nakrájená na kostky a proslazená, chuť pomela je tak sladká jen s mírnými tóny hořkosti. Zdravé mlsání kdykoli během celého dne. Pomelo, také známé jako šedok, je největší citrusový plod a pěstuje se hlavně v jihovýchodní Asii. Je ceněný především pro vysoký obsah vitamínu C, který je v ovoci zachován i v kandované podobě.
Pomelo, také známé jako šedok, je největší citrusový plod a pěstuje se hlavně v jihovýchodní Asii. Je ceněný především pro vysoký obsah vitamínu C, který je v ovoci zachován i v kandované podobě. V Číně se dokonce setkáme s léky vyrobených z kůry pomela. Pomelo je ideální pomocník při redukčních a detoxikačních dietách – obsahuje velmi málo kalorií,...
Zajímavostí je, že tuto zeleninu jedli jako první již Adam a Eva, nevýhodu oproti nám měli v tom, že neměli na výběr mezi rajčaty čerstvými a sušenými. Tato plodina se do Evropy dostala v 15. století z Ameriky. Rajčata jsou bohaté na beta-karoteny, vitamín C, vitamín B, draslík, chrom a lykopeny. Lykopeny mají silné antioxidační účinky, v našem těle...
Rozinky jsou vysoce koncentrovaným zdrojem energie a živin. Obzvláště sladkým typem rozinek jsou pak zlaté, vyznačující se kvalitou zpracovaných hroznů, které neobsahují jadérka.
Sezamová semínka se užívají v tradiční čínské medicíně, přiřazují se k ledvinám a játrům. Sezamový olej získaný lisováním ze semínek sezamu pak patří k základním olejům v ajurvédském léčebném systému, přisuzují se mu mj. zvlhčující a chladivé účinky.Černý sezam má výraznější chuť než sezam světlý.
Sušené švestky jsou tradičním ovocem, které se těší velké oblibě po celém světě. Není divu, kromě toho, že mají výbornou chuť, obsahují také mnoho zdraví prospěšných látek a vlákniny. Vláknina v sušených švestkách pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a jejich pravidelná konzumace je účinnou prevencí karcinomu tlustého střeva. Švestky pročišťují a...
Sušené švestky jsou tradičním ovocem, které se těší velké oblibě po celém světě. Není divu, kromě toho, že mají výbornou chuť, obsahují také mnoho zdraví prospěšných látek a vlákniny. Vláknina v sušených švestkách pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a jejich pravidelná konzumace je účinnou prevencí karcinomu tlustého střeva. Švestky pročišťují a...
Než se rozhodnete je otrhat ze sousedova stromu, zastavte se raději u nás, s námi si to určitě nerozházíte! Višeň pochází stejně jako třešeň z Malé Asie a pěstuje se odedávna po celé severní polokouli. Plody obsahují pektin a organické kyseliny, které příznivě ovlivňují játra, ledviny, střeva a štítnou žlázu. Dále pak konzumace višní zabraňuje vzniku...