Katalog
Nahrávám...
Podkategorie
Základ jogurtové polevy je stejně jako u ostatních polev tvořen syrovátkovým práškem, kvalitními rostlinnými tuky, pšeničnou moukou, cukrem, hroznovým cukrem a lecithinem, tentokrát doplněnými o jogurt.
Rozinky jsou vysoce koncentrovaným zdrojem energie a živin. Obzvláště sladkým typem rozinek jsou pak zlaté, vyznačující se kvalitou zpracovaných hroznů, které neobsahují jadérka.
Rozinky jsou vysoce koncentrovaným zdrojem energie a živin. Obzvláště sladkým typem rozinek jsou pak Sultánky, vyznačující se kvalitou zpracovaných hroznů, které neobsahují jadérka.
Sezamová semínka se užívají v tradiční čínské medicíně, přiřazují se k ledvinám a játrům. Sezamový olej získaný lisováním ze semínek sezamu pak patří k základním olejům v ajurvédském léčebném systému, přisuzují se mu mj. zvlhčující a chladivé účinky.Černý sezam má výraznější chuť než sezam světlý.
je dvouděložná rostlina z čeledi sezamovitých. Je to jednoletá bylina dosahující výšky až 2 metrů. Semena obsahují asi 50 % rostlinných olejů a 20 % bílkovin. Používají se jako posyp na sladkém i slaném pečivu.
Slunečnicová semínka patří do zdravé kuchyně, protože jsou plná cenných látek pro naše tělo. Loupaná semena jsou vhodná k přímé konzumaci, přidávají se také do pečiva, zeleninových pokrmů, do musli. Důležité je semínka dobře rozkousat, jinak projdou trávicím traktem bez toho, aby si tělo vzalo cenné látky.
Sušené švestky jsou tradičním ovocem, které se těší velké oblibě po celém světě. Není divu, kromě toho, že mají výbornou chuť, obsahují také mnoho zdraví prospěšných látek a vlákniny. Vláknina v sušených švestkách pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a jejich pravidelná konzumace je účinnou prevencí karcinomu tlustého střeva. Švestky pročišťují a...
Sušené švestky jsou tradičním ovocem, které se těší velké oblibě po celém světě. Není divu, kromě toho, že mají výbornou chuť, obsahují také mnoho zdraví prospěšných látek a vlákniny. Vláknina v sušených švestkách pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a jejich pravidelná konzumace je účinnou prevencí karcinomu tlustého střeva. Švestky pročišťují a...
Třešně slouží jako bohatý zdroj minerálů a vitamínů, hořčíku, jódu, křemíku, železa, zinku, fosforu, vápníku či draslíku. Třešně obsahují významná barviva, která odborníci nazývají antokyany.
Než se rozhodnete je otrhat ze sousedova stromu, zastavte se raději u nás, s námi si to určitě nerozházíte! Višeň pochází stejně jako třešeň z Malé Asie a pěstuje se odedávna po celé severní polokouli. Plody obsahují pektin a organické kyseliny, které příznivě ovlivňují játra, ledviny, střeva a štítnou žlázu. Dále pak konzumace višní zabraňuje vzniku...
Zázvor je v dnešní době je velmi ceněn v kuchyni , kde je hojně využíván pro své výrazné aroma i chuť. Zázvor pozitivně ovlivňuje proces zažívání, stimuluje tvorbu trávicích šťáv a dokáže zároveň potlačit nepříjemné stavy, jako například pálení žáhy, nadýmání či plynatost.