Plantation Original Dark Rum z Barbadosu je prémiová řada rumů...
Jedná se o pětiletý blend rumu z Barbadosu, který prošel zráním ve dvou...
Jameson má velmi lehké a příjemné aroma, s trochou vody se uvolňuje vůně...
Opravdový rumový klenot, ve kterém se mísí rumy z Barbadosu. Jedná se o...
Opravdový rumový klenot, ve kterém se mísí rumy z Barbadosu. Jedná se o...
Všechna krása a elegance Střední Ameriky je zachycena ve svěžím blendu...
Tímto rumem začíná řada vyzrálých ročníkových rumů Añejos Reserva. Je to...
Tohoto lehkého (vyzrálého rumu) docílil maestro ronero kupáží. Smísil...
Balkánská kuchyně převažuje od Maďarska přes Rumunsko, Bulharsko, dřívější Jugoslávii až po Albánii. Tyto země jsou rozmanité a proto je i balkánská kuchyně rozmanitá. Balkánská kuchyně se vzájemně ovlivňovala s kuchyní italskou, tureckou, maďarskou a rakouskou. K hlavnímu jídlu se podává často místní ryba, maso či zelenina. Balkánská kuchyně zn...
Balkánská kuchyně převažuje od Maďarska přes Rumunsko, Bulharsko, dřívější Jugoslávii až po Albánii. Tyto země jsou rozmanité a proto je i balkánská kuchyně rozmanitá. Balkánská kuchyně se vzájemně ovlivňovala s kuchyní italskou, tureckou, maďarskou a rakouskou. K hlavnímu jídlu se podává často místní ryba, maso či zelenina. Balkánská kuchyně zná mnoho grilovacích receptů, například grilované ražniči a čevapčiči. Ve středozemní oblasti se také používá hodně bylin ke kořenení i kořenné směsi (např. čubrica).
Směs určená hlavně na přípravu boloňské omáčky, ale je vhodná i na pizzu, mletá masa i ke grilování
Dobře vyvážená směs koření česneku, mletého černého pepře, majoránky s přídavkem soli . Je určena pro přípravu oblíbených bramboráků, neboli placek ze syrových nastrouhaných brambor. Má ale širší použití např. do polévek
Směs na přípravu bylinkového másla k minutkám i vařeným masům, do bylinných polévek i omáček, na zeleninové saláty.
Česneková pasta nahrazuje česnek čerstvý , při výrobě masných výrobků nebo při vaření . Obsah soli: 10% Balení 580 ml kelímek
Směs na oblíbený balkánský pokrm čevabčiči. Tuto směs můžeme použít na všechny druhy mletých mas - vepřové, hovězí, kuřecí, skopové a zvěřinu, nebo k přiostření guláše, do gulášových polévek, klobás a podobně.
Směs k přípravě steaků, zvěřiny, pečených mas, guláše a hlavně ryb. Tato směs je vhodná i k dochucení zeleninových salátů. Dodává pokrmům pepřovo kyselou chuť.
Bulharská směs koření určená na rožněné pokrmy balkánské kuchyně, do jídel jako džuveč, musaka, kebab, zapékané směsi zeleniny a masa, do hustých zeleninových polévek.
Bulharská směs koření určená na rožněné pokrmy balkánské kuchyně, do jídel jako džuveč, musaka, kebab, zapékané směsi zeleniny a masa, do hustých zeleninových polévek.
Směs je vhodná zvláště na přípravu králíka s omáčkami, na cibuli, na zelenině, k pečen králíka, ale hodí se i k úpravě zajíce, divokého králíka apod.
Mírně ostrá směs koření indického typu různého složení. Kořenící směs je vhodná pro rožnění, pečení a smažení kuřat i jiných druhů mas a pro přípravu omáčky k nim.
Je to aromatická mírně pálivá směs. Používáme ji do různých karbanátků, sekané pečeně, čevabčiči, kuliček z mletého masa, kterým dodává charakteristickou chuť
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Směs smíchaná z dvanácti druhů mletého koření. Dává dušeným masům vyváženou, nepříliš ostrou chuť, příjemnou vůni a barvu, Používáme ji především na dušené hovězí plátky a roštěnky, španělské ptáčky, ale můžeme jí přichutit i jiné druhy pokrmů typu guláš, minutky nebo na grilování. Na 4 porce používáme 2 - 3 lžičky podle chuti i více.
Směs mletého koření na grilované a pečené ryby a rybí vývary. Směsí posypeme ryby, nebo z ní spolu s olejem a citrónovou šťávou vytvoříme marinádu, kterou ryby 1/2 hodiny před grilováním potřeme.
Směs mletého koření na grilované a pečené ryby, rybí vývary i bílé polévky. Směsí posypeme ryby, nebo z ní spolu s olejem a citrónovou šťávou vytvoříme marinádu, kterou ryby 1/2 hodiny před grilováním potřeme.
Směs koření s bazalkou, česnekem a rozmarýnem, která velmi dobře ochutí nejen králičí maso a masa skopová, ale je výborná i na zvěřině či vepřovém
Směs koření určená na steaky, bifteky, roštěnky. Je vhodná pro minutkové úpravy, grilování všech druhů mas včetně drůbežího a rybího, také na různé špízy a úpravy na jehle
směs kořenové a listové sušené zeleniny do polévek, omáček, na nakládáni svíčkové nebo zvěřiny, ale třeba i do rizota..Před vařením je lépe ji na 1 hodinu namočit
Polévkové koření se sušenou zeleninou a solí, které má v kuchyni široké využití, nejenom do polévek a omáček, ale ochutí dobře i kapustu, špenát, využijete ji také ve studené kuchyni do salátů a pomazánek
Polévkové koření se sušenou zeleninou a solí, které má v kuchyni široké využití, nejenom do polévek a omáček, ale ochutí dobře i kapustu, špenát, využijete ji také ve studené kuchyni do salátů a pomazánek
Směs koření obsahuje sušenou zeleninu, žampiony a hlívu ústřičnou. Používáme ji všude, kde chceme zvýraznitvůni a chuť hub. Přidáváme ji do omáček, do bramboračky, pod maso, do sekané.