Plantation Original Dark Rum z Barbadosu je prémiová řada rumů...
Jedná se o pětiletý blend rumu z Barbadosu, který prošel zráním ve dvou...
Jameson má velmi lehké a příjemné aroma, s trochou vody se uvolňuje vůně...
Opravdový rumový klenot, ve kterém se mísí rumy z Barbadosu. Jedná se o...
Opravdový rumový klenot, ve kterém se mísí rumy z Barbadosu. Jedná se o...
Všechna krása a elegance Střední Ameriky je zachycena ve svěžím blendu...
Tímto rumem začíná řada vyzrálých ročníkových rumů Añejos Reserva. Je to...
Tohoto lehkého (vyzrálého rumu) docílil maestro ronero kupáží. Smísil...
Thajská kuchyně používá mnoho různých ingrediencí. Používá mnoho různých koření. Populárními kořeními v Thajsku jsouː galangal, koriandr, citrónová tráva, šalotka, pepř, a především chilli. Základní potravinou Thajska je, stejně jako v mnoha jiných zemích Asie, rýže (tajsky khao). Rýže je součástí většiny thajských jídel, a slovní spojení "jíst ...
Thajská kuchyně používá mnoho různých ingrediencí. Používá mnoho různých koření. Populárními kořeními v Thajsku jsouː galangal, koriandr, citrónová tráva, šalotka, pepř, a především chilli. Základní potravinou Thajska je, stejně jako v mnoha jiných zemích Asie, rýže (tajsky khao). Rýže je součástí většiny thajských jídel, a slovní spojení "jíst rýži" má v thajštině stejný význam jako "jíst jídlo".
Mezi nejpopulárnější thajské pokrmy patří pad thai – jídlo z tlustých smažených rýžových nudlí s vajíčky, mu nam tok (též nam tok mu) – salát ze severovýchodního Thajska (region Isán), kousky grilovaného vepřového masa, ochucené chilli, limetkou a rybí omáčkou, hoi maeng pu op mo din – mušle v kokosové omáčce, ho mok khai – zelný list plněný jikrami, kaeng – označení pro thajské kari, existuje mnoho druhů kaengu (kaeng hang lay – kari po barmsku s vepřovým masem, kaeng jeut – kari s rýžovými nudlemi, masem a houbami, kaeng kari – kari na indický způsob, kaeng masaman – kari po malajsku, s kokosovým mlékem a další), kai yang – kuře pečené v bylinkách a medu, khao mok kai – thajská verze biryani, směs kořeněné rýže se zeleninou a masem, kuay tiaw – nudlová polévka, podávaná jako oběd, mu pat prio wan – sladkokyselé vepřové maso, nam phrik kung siap – krevetové špízy, nua pat nam man hoi – hovězí maso v ústřicové omáčce, oliang – ledová sladká káva, phanaeng – kari z kokosového mléka, pla meuk thot kratiem phrik – smažené kalamáry s česnekem, tom yum – polévka připravená z chilli pasty kořeněná galangalem a kaffirem, yam – pikantní salát, nebo luk chup – dezert podobný marcipánu
Česneková pasta nahrazuje česnek čerstvý , při výrobě masných výrobků nebo při vaření . Obsah soli: 10% Balení 580 ml kelímek
GREEN CHILLI – Omáčka se zeleným čili, kyselo-pikantní. Ochucovadlo. Pasterováno. Vhodná k namáčení plodů moře nebo jako ochucující složka na jejich přípravu a smažení.
Čínská sladko-kyselá marináda je vhodná k přípravě různých druhů grilovaných nebo pečených mas, ke smaženým nudlím, rýži, rybám atd. Používá se jako dressing do salátů. Je ideální také na předkrmy, jako jsou jarní závitky, rolády a další. Neodmyslitelně paří k Stir-fry úpravě pokrmů, což je čínská technika přípravy jídel na pánvi wok.
Hoisin omáčka – sladko-slano-kyselá, lehce pikantní, vhodná pro přípravu omáček k marinování i k přímému namáčení nakládaných, smažených a grilovaných pokrmů. Pasterováno.
Červená kari pasta Exotic Food je hojně využívána v thajské kuchyni. Kari pastou se dochucují různé masové směsi, špízy, přidává se do polévek a je součástí i zeleninových jídel.
Zelená kari pasta Exotic Food je hojně využívána v thajské kuchyni. Kari pastou se dochucují různé masové směsi, špízy, přidává se do polévek a je součástí i zeleninových jídel.
Exotická směs koření užívaná v jižní Číně,ale také ve Vietnamu, především k pečení masa, drůbeže a k nakládání masa před přípravou. Nazývá se také směs pěti koření. Někdy se při přípravě ještě doplňuje zázvorem a kardamomem. Zajímavě jí ochutíme čínské pokrmy z hovězího a jiných druhů mas.
Mango omáčka. Omáčka je vhodná na dochucení jídel z mořských plodů. Studená omáčka neemulgovaná. Pasterováno.
směs koření určené pro přípravu světoznámého indonéského pokrmu téhož jména z rýže, kuřecího masa, krevet, zeleniny, koření a dalších složek. Koření je mírně ostré chuti, křupavé, vhodné do pokrmů indonéského a indického typu.
Směs má opravdu mnohostranné použití, můžete jím marinovat maso, výborně se hodí pro dochucení jakýkoliv asijských jídel. Nebojte se jej použít také na tradiční česká jídla, která díky této kořenící směsi získají netradiční chuť.
Pálivá chilli omáčka s česnekem na pokrmy z mořských plodů, studená omáčk neemulgovaná, sterilovaná.
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Sladká paprika je sytě červená, aromatická a má sladkou chuť. Sladká paprika je v kuchyni oblíbená a často používaná. Papriku sladkou používáme do masitých jídel, omáček, sýrů, tvarohu, slaného pečiva, uzenin, je součástí celé řady kořenicích směsí.
Směs koření vhodná k přípravě všech druhů mas i na nakládání sýrů. Pepřové koření dodá pokrmům kořeněnou pikantní chuť s jemným nádechem papriky.
Populární chilli omáčka je typická pro thajskou, malajskou a západní kuchyni. Sladko-pálivá omáčka je vyrobena z červených chilli papriček, doslazená cukrem a dochucená česnekem a octem k dokonalé chuti. Používá se hlavně k pečení či grilování kuřat.
Pokud máte neustálé dilema, jakou marinádu použít na grilování masa, zkuste tropickou variaci přidáním sladké chilli omáčky s ananasem. Je vyrobená z vyzrálých ananasů a červených druhů čili papriček, jejichž kousky jsou v omáčce obsaženy a proto má hustší konzistenci.
mírně ostrá indická kořenící směs vhodná při rožnění kuřat a jiných druhů masa na jehle (ryby, kotlety, králík, jehněčí maso atd.) a vůbec na pečená masa. Směs koření dodává pokrmům typickou chuť a načervenalou barvu.
Teriyaki omáčka. Studená omáčka neemulgovaná. Vhodné na dochucení jídel z mořských plodů. Pasterováno.
Teriyaki omáčka. Studená omáčka neemulgovaná. Vhodné na dochucení jídel z mořských plodů. Pasterováno.
Tato specialně namíchaná směs dle Thajských receptur je naším tipem na grilování. Dodá vašemu masu fantastickou pikantní chuť. Směs je vhodná na grilované a rožněné vepřové a drůbeží maso, vhodná do smetanových kari omáček a minutek asijské kuchyně, zeleninových a houbových pokrmu, do rýže.
Výrazná, zemitá vůně moře dodá mnoha pokrmům na jedinečnosti. Lahodná, hladká, tmavohnědá omáčka s vyváženou sladko-slanou chutí.
Výrazná, zemitá vůně moře dodá mnoha pokrmům na jedinečnosti. Lahodná, hladká, tmavohnědá omáčka s vyváženou sladko-slanou chutí.
Omáčka s příchutí ústřic, studená omáčka neemulgovaná, pasterovaná.
Vodní kaštan je ideální na vaření a ani po dlouhém vaření neztrácí svou křupavou konzistenci. Jejich bílá dužina má sladkou chuť. Vodní kaštan se loupe jako jablko. Mnoho vařených asijských jídel obsahuje vodní kaštany, ale vodní kaštany lze jíst i syrové. Vodní kaštany mají sladkou chuť a hodí se k hlavním chodům i dezertům.