Plantation Original Dark Rum z Barbadosu je prémiová řada rumů...
Jedná se o pětiletý blend rumu z Barbadosu, který prošel zráním ve dvou...
Jameson má velmi lehké a příjemné aroma, s trochou vody se uvolňuje vůně...
Opravdový rumový klenot, ve kterém se mísí rumy z Barbadosu. Jedná se o...
Opravdový rumový klenot, ve kterém se mísí rumy z Barbadosu. Jedná se o...
Všechna krása a elegance Střední Ameriky je zachycena ve svěžím blendu...
Tímto rumem začíná řada vyzrálých ročníkových rumů Añejos Reserva. Je to...
Tohoto lehkého (vyzrálého rumu) docílil maestro ronero kupáží. Smísil...
Díky vysoké koncentraci dosáhnete...
Podkategorie
Agávový sirup BIO v té nejvyšší kvalitě s vyšší sladivostí než má řepný cukr a mnohem nižším glykemickým indexem. Sladidlo budoucnosti vhodné i při dodržování redukční a diabetické diety.
Je lisovaný za studena, z prvního lisu. Má velmi lahodnou chuť, mimořádnou jemnost a nádherně voní. Na celý proces pěstování a zpracování oliv a následnou výrobu oleje dohlížejí samotní mniši z kláštera AGIA TRIADA v oblasti Chania na Krétě.
Amarantova mouka má charakteristickou kořeněnou chuť, mírně štiplavou. Je proto dobré nepoužívat samostatně, ale nejlépe v kombinaci s jinou moukou. Zajistí se tak vynikající chuť a kvalita vzniklého produktu.
Je zlatohnědé ostře špičaté aromatické semínko, bohaté na etérické oleje. Pochází z Egypta a Sýrie a vedle kmínu je to jedno z nejstarších a nejrozšířenějších koření. Intenzivní, sladká chuť anýzu podobná lékořici je unikátní, ale také není pro každého to pravé. V kuchyni se anýz používá podobně jako fenykl ke zjemnění chleba, pečiva a koláčů
Nazýván také "hvězdicový anýz". Do Evropy se dostal až na počátku 18. století. Daleko dříve byl znám v Rusku. V Číně bylo toto koření pěstováno a používáno jako léčivo již před 3 tis. lety. Badyáník, na němž toto koření roste, je stále zelený strom původem z jižní Číny, kde se také nejvíce pěstuje. Badyán má vůni podobnou anýzu, příjemnou kořenně...
Do evropské kuchyně přišla v 16. století z východní Indie a Íránu. Používá se ke kořenění zeleninových nebo masových polévek, do omáček, karbanátků, salátů, náplně italské pizzy, na těstoviny, do fazolí, okurek, bylinkového másla, octa, tvarohu, při přípravě zvěřiny a ryb.
Exkluzivní čokoláda v BIO kvalitě s 85% podílem kakaové hmoty.
Hořká čokoláda ochucená křupavými kousky pomeranče a slazená přírodím třtinovým cukrem.
BIO Hořká čokoláda s kousky jahod 2,5% a černým pepřem 0,5%.
Pečlivě vybrané suroviny, kvalitní receptury a velké nasazení cukrářů jsou základem této vysoce kvalitní čokolády.
Jako koření ho najdeme v každé domácnosti. Užívá se k úpravě svíčkové, rajské omáčky a smetanové omáčky ke zvěřině. Vavřín je stále zelený keř či strom, který roste ve Středomoří, Íránu, Sýrii a i jinde v subtropických podmínkách.
Česnek má dávnou historii v lidské výživě a lze říci, že je to vůbec nejzdravější zelenina. Je nezbytný při úpravě skopového masa, v uzeninách, v karbanátcích, do omáček, majonéz, salátů, polévek, při domácích zabijačkách, do bramborových jídel apod.
Koření pod názvem chilli zahrnuje celou škálu papriček od sladkých po extrémně pálivé. Papričky se používajíčerstvé nebo se z nich vyrábí chilli omáčky, papričky se nakládají do oleje i do kyselých nálevů. Sušené chilli se používají celé, drcené, i mleté.
V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré, dá jej do těstovinových omáček a curry nebo připraví marinádu. Ale také dezerty mohou snést trošku ohně, obzvláště doporučujeme čokoládovou chilli-omáčku, která se výborně hodí jak ke sladkému (zmrzlina) tak i k pikantnímu (kuře).
Chilli papričky, jsou plody rostlin rodu Capsicum z čeledi lilkovitých. Jako koření se užívají plody, čerstvé a sušené, roztlučené a mleté. Plody mají rozmanitý tvar a velikost – od kuželovitých, vejčitých po protáhlé, od velmi drobných až po deseticentimetrové.
Svěží, citronová chuť citronové trávy se hodí do teplého, vlhkého klimatu Vietnamu a Thajska. Tam je tato rostlina obzvláště oblíbená: ryby, kuřecí maso, mořské plody, polévky a zelenina se zjemňují těmito zeleno-bílými stonky. S citronovou trávou a limetkovou šťávou marinovaná a upečená ryba je velmi chutným letním pokrmem.
Surový přírodní třtinový cukr 1 kg. Sypký cukr krystal a má světle hnědou barvu, příjemnou nevtíravou chuť a medovou vůni. Díky zbytkové melase lehce zvýrazňuje původní chuť pokrmů. Představuje zdravější a chutnější náhradu bílého řepného cukru.
Estragon dodává pokrmům pikantně trpkou příchuť. Používá se do bylinkových másel, do nádivek, k pečeným a dušeným masům, do omáček, k přípravě estragonové hořčice, do čínských a francouzských pokrmů............
Fazole mungo v BIO kvalitě jsou malé fazolky olivově zelené barvy se specifickým aroma. Setkáme se s nimi především v indické a čínské kuchyni. Obsahuje bílkoviny, vitamíny skupiny B a minerální látky, a to především hořčík, vápník a draslík. Lze je konzumovat jako přílohu, ještě lépe je ale přidat je do nejrůznějších rizot, polévek či karbanátků.
Selský chléb bez fenyklu si ani neumíme představit: sladce-aromatická semínka dávají tmavému chlebu a pečivu jeho nezaměnitelnou chuť. Ale fenykl umí mnohem víc než pouze aromatizovat chléb. Použijete-li jej v kombinaci s tučnou rybou jako je losos, makrela nebo sleď a čerstvou limetkovou nebo citronovou šťávou, vznikne chuť, která gurmány v sekundě...
Galgán je koření jihovýchodní Asie. Má aroma připomínající zázvor a citron, je ale podstatně jemnější než zázvor. Kdo má v oblibě jihoasijskou kuchyni, musí mít galgán bezpodmínečně doma. Výborně chutná jako koření na vaření pro pikantní a sladké pokrmy, např. curry-jídla, polévky, drůbež, jehněčí, ryby a mořské plody.
Sušené plody se používají jako koření. Hřebíček jako koření podporuje chuť k jídlu, pomáhá při trávení. Nejvíce se používá v Indonésii. V Indii je pravidelnou součástí karí koření, je oblíbený v Anglii a Americe.
Sušené plody se používají jako koření. Hřebíček jako koření podporuje chuť k jídlu, pomáhá při trávení. Nejvíce se používá v Indonésii. V Indii je pravidelnou součástí karí koření, je oblíbený v Anglii a Americe.
hřiby sušené pochází z certifikovaného volného sběru a dodávají každému jídlu výbornou nezaměnitelnou houbovou chuť. Ať už pečené, dušené nebo pražené, hřiby nám dávají vynikající pokrmy. Chutné jako součást houbového ragout, náplní nebo omáček.
Jalovec obecný je stále zelenou jehličnatou dřevinou vyskytující se ve tvaru stromu nebo keře.Jako koření se užívají bobule, čerstvé a sušené, celé i mleté. Jalovcový keř, případně strom, je rozšířen v Evropě a velké části Asie.
Kardamon je něco pro luxusní bytosti. Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Kardamom je rákosovitou vytrvalou rostlinou, dorůstající do výšky až 1,5 m. Malá kulatá semena obsahují jemně aromatické silice. Nejznámější léčivou vlastností tohoto koření je podpora trávení. Pomáhá při nadýmání.
Kardamon je něco pro luxusní bytosti. Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Kardamom je rákosovitou vytrvalou rostlinou, dorůstající do výšky až 1,5 m. Malá kulatá semena obsahují jemně aromatické silice. Nejznámější léčivou vlastností tohoto koření je podpora trávení. Pomáhá při nadýmání.
Kerblík je v západní a střední evropě oblíbenou a ve francouzské kuchyni nepostradatelnou bylinou. Jeho chuť je lehce nasládlá a trošku připomíná anýz nebo lékořici. Je příjemně aromatický a používá se převážně do polévek, omáček, na rybí a masové pokrmy.
Kmín kořenný celý je naše dvouletá rostlina, která roste i planě a ve velkém se u nás pěstuje jako základní koření – většinou se používají plody, někdy i čerstvé lístky. Semínka kmínu obsahují silice a mastné kyseliny, které velmi účinně zmírňují projevy nadýmání a plynatosti.
Černý kmín – koření Orientu. Sametově černá, tříhranná semínka, která jsou podobná semínkám cibule, mají peprné, zemité, lehce hořké aroma. V Turecku a orientální kuchyni patří semínka černého kmínu bezpodmínečně na chleba a slané pečivo. Pomleté s kmínem a koriandrem se také výborně hodí na omelety, v případě, že mají mít orientální chuť.
Vůně křížového kmínu je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je pronikavá, ostrá, zemitá a teplá s přetrvávající palčivostí. Jako koření se používají suché plody-nažky.
Vůně křížového kmínu je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je pronikavá, ostrá, zemitá a teplá s přetrvávající palčivostí. Jako koření se používají suché plody-nažky.
Kmín kořenný celý je naše dvouletá rostlina, která roste i planě a ve velkém se u nás pěstuje jako základní koření – většinou se používají plody, někdy i čerstvé lístky. Semínka kmínu obsahují silice a mastné kyseliny, které velmi účinně zmírňují projevy nadýmání a plynatosti.
Kokosový olej je v posledních letech jeden z nejoblíbenějších rostlinných tuků. Může za to především jeho všestrannost a jedinečné účinky na zdraví i vzhled člověka. Kokosový olej Allnature se navíc získává šetrným způsobem zpracováním kokosových ořechů v BIO kvalitě, díky čemuž si zachovává jedinečné složení.
Kopr se výborně hodí k rybám a mořským plodům, tato kombinace je zvláště oblíbená ve Skandinávii. Kopr se tam používá při marinování sleďů, uzený losos se podává s koprovo-hořčičnou omáčkou, krabi, hřebenatky a garnáti pro změnu s koprovou omáčkou smetanovou.
Koriandr připomíná svou chutí směs šalvěje a pomerančové kůry. Dobře vyzrálé plody jsou aromatické a mají nasládlou chuť. Přidávají se k zelí a luštěninám. Díky svému aroma je využíván v gruzínské nebo latinskoamerické kuchyni.